Nový začiatok?

augusta 29, 2017

Po 8 rokoch na blogu.cz (z toho 3 strávené na mojej poslednej adrese internet-diver) som sa rozhodla zdrhnúť niekam inam. Nebudem popierať že jedným z dôvodov prečo som sa rozhodla odísť je aj fakt že to s tým serverom ide dole vodou. A ani ten momentálny pokus o jeho oživenie ma nepresvedčil v tom aby som tam ostala. Výpadky, umierajúca pseudo-komunita, ignorovanie sťažností používateľov, odporný nový panel s reklamami atď. Hlavný dôvod prečo som sa rozhodla odísť niekam inam je ale trošku osobnejší.

Jednoducho som sa na starom blogu necítila príjemne pretože mi pripomínal moju minulosť. Internet-diver som zakladala v čase keď som prechádzala nie dvakrát najlepším obdobím môjho života. Jeho pôvodné zameranie mali byť len anime/manga recenzie a možno nejaká tá hudba. Mojim cieľom bolo mať sa ako rozptýliť a mať skrátka niečo čoho by som sa mohla držať. V poslednej dobe mi ale tento fakt robil skôr napriek a nedokázala som ani len načítať svoj starý blog bez určitého pocitu úzkosti a nechuti. A tak som sa začala pohrávať s myšlienkou presťahovania sa na blogspot. A keďže väčšinu svojich najlepších rozhodnutí robím spontánne, tak som po iba dni premýšľania jednoducho klikla na Nový blog a bolo. 8.8.2017 sa zrodila Intillia a trvalo skoro celý zvyšok augusta kým som to tu dala dohromady. Samozrejme s niekoľkodňovými prestávkami.
Keďže všetky tie recenzie ma stáli hodiny roboty presunula som ich sem spolu s ešte nejakými ďalšími článkami, ktoré podľa mňa za to stáli. Zaujímave je že vo mne ich prítomnosť nevyvoláva žiadnu reakciu. Asi som len fakt potrebovala zmeniť "prostredie." Pomocou nejakej blogger template sa mi podarilo vytvoriť celkom obstojný dizajn a celkovo sa mi tu páči oveľa viacej ako na blog.cz. Iba Instagram dole ma trošku hnevá, keďže najnovšie si fotky nahadzujem s orámovaním tak sa to celé nejako divne poprehadzovalo. Hádam sa to vyrieši až ich s tým rámčekom nahodím dosť. A  tá potvorka napravo je Joon. Asi je divné a weeb pomenovávať si "maskota" po biasovi but fuck it mne sa to meno k nemu hodí. Som na seba celkom aj pyšná ešte žiaden z mojich digitálnych pokusov nevyšiel takto pekne. Pôvodne mal sedieť na konári ale to na blogu vyzeralo divne, tak som ho radšej nechala levitovať. Je to magič :D

Čo sa témy tohto blogu týka, bude to jednoducho miš-maš. Chcem sa určite venovať fotografií, deníčkovým zápisom, možno j-rocku, k-popu a iným obsesiam. Napríklad by som rada napísala články o jednotlivých k-pop skupinách ktorým som prepadla a prečo sa tak vlastne stalo. Like seriously how the hell did I ended up in this hell?!
Čo sa anime týka už dlhšiu dobu bojujem s absolútnym nezáujmom ktorý nakoniec vyústil vo fakt že ma to už fakt prestáva baviť. Paradoxne tento úbytok záujmu prišiel akurát v období keď sa v mojej blízkosti motá toľko otaku ako nikdy predtým (lol). Je možné že sa k recenziam na anime raz vrátim no úprimne si to momentálne fakt neviem predstaviť keďže ma začali znovu viacej baviť seriály.
V poslednej dobe som videla celé SKAM, konečne som začala pozerať American Horror Story a mám depku lebo skončilo GOT ale aspoň mám ešte novú sériu Rick and Morty. A popri tom ešte kukám aj WIN pretože iKON♥.

A čo vlastne znamená Intillia?
Samotné slovo vzniklo ako nejaký miš-maš vytvorený z latinského slova ktorého význam som už zabudla. Stalo sa tak pár rokov dozadu keď som začala pracovať na myšlienke vlastnej knižnej série. 
Intillia je názov sveta v ktorom sa, ak moja kreativita dá, bude celý príbeh odohrávať. Prišlo mi ako dobrý nápad využiť toto slovo aj ako názov pre blog, na ktorom už hádam zostanem dokiaľ ma bude blogovanie baviť. 

Fotka ktorá absolútne nechápem ako vznikla a vôbec som ju na tom filme nečakala. Rovnako ako som nečakala že sa tak spontánne presťahujem zo starého blogu.

You Might Also Like

2 komentárov

  1. Vůbec se ti za přesídlení z blog.cz nedivím :D Taky jsem na něm kdysi (hodně kdysi, hah) byla a bylo to utrpení a to už od toho nějaká doba uplynula, takže nemám přehled v tom, jak to s ním je teď, ale zase, kam přijdu, tam si na něj většinou stěžují. A pak ty reklamy, to je vážně na pěst a pěkně to kazí dojem i u jinak vzhledově skvělých blogů.

    A ani se ti nedivím, že jsi chtěla změnit blog kvůli svému pocitu. Pokud z toho už člověk nemá dobrý pocit, je to snad jedině dobře :) Tak snad ti tu bude líp! ^^ A Joon je kouzelný :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Týjo, první vlna z Blogu se už začíná zvedat, jako vážně? :D Osobně už mám sice taky založenou stránku tady na Blogspotu (taková sichrovka, kdyby náhodou jednoho dne prostě Blog zmizel :)), ale jestli tam zůstanu jakožto poslední uživatel, tak... nevim no :DD Ale to je fuk, budu Ti přát hodně štěstí tady na novém blogu, ať z něj máš lepší pocit a i ze sebe ať jsi spokojená :)

    OdpovedaťOdstrániť